Mārtiņš!

Mārtiņš!

Mārtiņš apmeklē dienas centru. Tas ir viņa radošais laiks, kad labprāt apgūst visu jauno, ko centra darbinieki piedāvā. Viņš darījis daudz dažādu darbiņu. Kad iepazinās ar centra aktivitātēm, viņš sākotnēji darbojies sveču nodaļā, kārtojot vaska krāsas sveču trauciņos. Viņa mīļākās krāsas ir košās - sarkanā un zaļā. Tagad daudz laika velta keramikas nodaļas darbiem. Veidoja māla blodiņu, kuru uzdāvināja vecākiem kāzu jubilejā. Ir izdevies izgatavot egli no māla masas. Kolēģi Mārtiņu raksturo kā čaklu, strādīgu, runātīgu puisi. Viņš daudz smaida un izstaro dzīvesprieku. Šodien viņš strādā pie māla podu apdares. Top podi pavasarim, ar ziediem. Prezīci tiek pielīmēti flīžu gabaliņi nepieciešamā augstumā.
Brīvā laikā, vasaras sezonā, viņš brauca ar velosipēdu, jo ir ieguvis velosipēda vadītāja apliecību. Apmeklē arī peldbaseinu, kad bija tas iespējams. Draugi sakot: “Ka viņš peld ātri, kā motorlaiva”. Ir daudz aktivitātes, kas šobrīd trūkst, bet ir jāpieņem tie apstākļi, kas ir šobrīd Latvijā un pasaulē. Trūkst arī Mārtiņam draugi, ar kuriem kopā agrāk būts. Toties ir laiks būt vairāk kopā ar ģimeni! Ir spēcīgs palīgs tētim palīdzot celt kastes, bet mammai savukārt palīdz cept pankūkas. Viennozīmīgi ļoti mīl saldumus un īpaši medu.  Ir spēlējis ar draugiem futbolu un ieņēmis aizsarga pozīcijas. Ar prieku stāsta, kā agrāk ceļojis uz Itāliju, kur bijis dalībnieks leļļu teātrī. Apmeklējis arī māsīcu Īrijā.
Puisis nemīl garlaicību un tajos brīžos meklē jaunas aizraušanās nodarbes. Viena no tādām ir burtu mācība planšetē, jo vēlas no jauna iemācīties lasītprasmi. Visvairāk viņš vēlas, lai visi būtu veseli un nebūtu vīrusu. Tāpēc ik pa laikam dzer tēju ar ingveru, citronu, medu, kas ļoti kārojās, un citiem iesaka!


29.01.2021.

Atpakaļ uz emuāru