IRINA!

Nekad mēs nezināma, kas notiks rīt, bet varam paļauties uz šo brīdi un ņemt no dzīves labāko, ko tas mums dod! Tas skumjais stāsts Irinas ģimenē atnāca pēkšņi, ne saukts, ne gaidīts. Kad meitai Keitai, ap 3 gadu vecumu, strauji pasliktinājās veselība. Tas bija ļoti smags periods, kas tikai tagad pakāpeniski, lēnām uzlabojas Keitas dzīvē.
“Kā vairums māmiņu informāciju, ko darīt šajā situācijā, kā risināt, meklēju internetā. Konstruktīva padoma un reālu risinājumu nebija. Kā palīdzēt bērnam, kā spēt izprast, pieņemt notiekošo, kā palīdzēt sev un ģimenei ar organizatoriskām un finansiālām lietām! Uz darbu aiziet nevari, jo 24h/7 ir jābūt ar meitu. Atskatoties tas ir bijis grūts laiks, bet esam pa solītim virzījušies visi kopā - uz priekšu!” , atminas Irina.
Sākumā Keita apmeklēja pirmskolas izglītības iestādi “Kastanītis”. Tad uzzināju par biedrību “Cerību spārni”, kas sniedz dienas centra pakalpojumus bērniem ar īpašām vajadzībām. Tā, soli pa solim, mēs sākām kopā apmeklēt nodarbības. Bija tik ļoti aprasts, ka visur esam nešķiramas, ka bija jāiemācās bērnu “palaist” un uzticēties personālam. Bet viss izdevās! Dienas centrā Keita daudz iemācījās un pamazām cenšas būt drošāka un komunikablāka. Viņa ir ļoti zinātkāra un aizrautīga meitene, īpaši tiecas būt kopā ar citiem bērniem. Esam apmeklējuši dažādas nodarbības, kā: logopēda, fizioterapeita, mākslas, smilšu terapijas u.c. pakalpojumus. Paldies biedrībai “Cerību spārni’ par izveidoto pakalpojumu un reālu atbalstu man un ik vienai ģimenei kurā ir bērns ar īpašām vajadzībām. “, saka Irina.
Vienā no vecāku sapulcēm vadītāja informēja, ka nepieciešams brīvprātīgo atbalsts, kas atbildētu par labdarības preci. Es ar prieku pieteicos! Keita, paralēli dienas centra apmeklējumam sāka mācīties arī Mores pamatskolā. Vēlāk, vadītāja Eva man piedāvāja pārdevējas amatu. Joprojām varu brīnīties cik daudz dažādu, interesantu darbu top veikalā “Visi Var”. Patiesībā tiešām, visi var, ja tikai grib! ”, tā Irina ar mums dalās atmiņās.
“Brīvais laiks ir daudz vairāk novērtējams, kad Tev ir darbs. Cita sajūta un prieks, kad atgriezies mājās. Prieks, kad Keita sāk stāstīt kā viņai pagājusi diena, apmīļo sunīti vai pabaro papagaili, un ir prieks bērna acīs. Keitai ļoti patīk ūdens. Kad bija iespējams braucām uz peldbaseinu. Tagad, baudām ūdens priekus ezeros vai jūrā. Keitai ir arī divas māsas un brālis, esam kupla ģimene, kurā nekad nav garlaicīgi! Īpašs visiem kopā ir Ziemassvētku laiks - brīnumu, dāvanu, miera, prieka laiks. 😊 Esmu arī omīte 3 mazbērniem.”, atklāj Irina.
P.S.
Patiesībā nemaz nav tik vienkārši un viegli par sevi stāstīt, bet PALDIES Irinai par uzticēšanos! Lai ikviens no lasītā, sev paņem kādu kripatiņu spēka, apņemšanos savā dzīves ceļā!

2021.07.08.

You have successfully subscribed!