Eva!

Eva ir mamma meitenei ar garīga rakstura traucējumiem, kurai šomēnes jau apritēs 28 gadi.
Pirms 17 gadiem Eva kopā ar domu biedriem izveidoja biedrību “Cerību spārni”. Tas bija laiks, kad ģimenes, kurās ir bērni ar invaliditāti ļoti bieži saskārās ar situācijām, kad viņu bērni kopā ar citiem bērniem, savā dzīvesvietā neiederējās bērnudārzos, skolās, nesaņēma atbalstu, padomu un informāciju ko darīt.

Evas meita Signe bija ļoti gaidīta ģimenē, bet tikai brīdis un mirklis dzemdību laikā mainīja ģimenes ikdienu, sapņus un ieveda citā realitātē. Ir bijušas krīzes, kad bērnam būtu jādodas uz bērnudārzu, uz skolu, bet Tu (ģimene) esi viens ar savu īpašo bērnu un nav neviens, kas Tev dotu padomu kā rīkoties, jo Tavs bērns jau neiederas ideālajā sabiedrībā.
Cilvēki un viņu spēja stāties pretīm grūtībām ir ļoti dažāda, kāds salūzt, neizturot šo emocionālo slodzi, bet Evai situācijas, ar kurām saskārās dzīvē pati, deva spēku un spītību rīkoties, jo viņa saprata, ka viņa un viņas ģimene nav vienīgā šājā situācijā. Soli pa solim, satiekot citas ģimenes un sākot organizēt kopā nākšanas un atbalstu viens otram, uzsākās mērķtiecīgs biedrības darbs. Vecākiem ļoti paveicās, ka arī Siguldas novada pašvaldībā bija cilvēki, kuri izprata šo ģimeņu vajadzības un kopīgi sākās darbs pie dažādu pakalpojumu attīstības, izglītības iespēju nodrošināšanas novadā, lai bērni ikdienā varētu būt kopā ar ģimeni. Tas viss ir tik ļoti vajadzīgs un nozīmīgs!!!

Neviens un nekad nesapratīs kā jūtas vecāki, neviens pat nenojautīs cik daudz asaru izraudāts un cik daudz jautājumu uzdots – kāpēc? Neviens uz to nespēj atbildēt. Svarīgi ir saprast, ka šajā spēles laukumā mēs varam nokļūt ikviens un tāpēc ir ļoti svarīgi, ja ir atbalsta sistēma, kad brīdī, kad ģimenē ienāk šāds bērniņš, jaunietis vai pieaugušais ir vieta, ir pakalpojumi, kur var saņemt atbalstu un palīdzību.
Bet papildus ikdienas sirdsdarbam biedrībā, Evai ir arī vaļasprieks, tie ir rokdarbi. Agrāk Eva arī daudz adīja, tam vairs neatliek laiks, bet vienai nodarbei kaut nedaudz, bet laiku var atrast. Evai patīk tamborēt lupatu paklājiņus, kurus viņa satamborē un nodod labdarībai sociālā uzņēmuma “Visi Var” veikalā.

You have successfully subscribed!