Andris!

Uzsākot sarunu Andris pārsteidza ar savu smaidu un sirsnīgajām acīm! Viņš ar prieku piekrita sarunāties un pastāstīt par sevi. Par laiku te un tagad viņa dzīvē. Andrim ir sācies jauns dzīves ceļš, kas maina viņa dzīvi, jo līdz šim viņš ir dzīvojis bērnu namā un vēlāk valsts sociālās aprūpes centrā. Tomēr ar prieku saka, ka patīk jaunās mājas - “Cerību mājā”. Viņš zin savu ikdienas ritmu un pienākumus.
Dienas pirmā puse Andrim tiek pavadīta dienas centrā biedrībā ‘’Cerību spārni”. Nav tāda cilvēka, kas dienas centrā neatrastu savu vietu un darbu, kas padotos. Andris darbojies sveču, keramikas un aušanas nodaļās. Šobrīd labprāt griež auduma sagataves paklāju audējiem. Atzīst, ka darbs ir atbildīgs, jo kļūdu gadījumā auduma strēmeles nederēs paklāju aušanā. Brīvajos brīžos Andris labprāt piedalās dejošanas nodarbībās. Ar saviem līdzcilvēkiem Andris ir draudzīgs un kluss. Dienas noslēgumā viņš mēdz jautāt pasniedzējai Renātei: “Vai šodien labi strādāju”? Atzinība un novērtējums, kā ik vienam, arī Andrim ir svarīgs! Viņš prot arī izgatavot flīzētos puķu podus, kuri priecē visus puķu mīļus! Ļoti gaida iespēju darboties galdniecības jomā, jo vēlētos realizēt ideju par putnu būrīša izgatavošanu!
Vakaros Andris palīdz mājas uzkopšanas darbos un ar draugiem klausās mūziku vai skatās televizorā sporta pārraides. Interesējas par futbolu un hokeju, kā arī ļoti priecājas par gaisā jūtamo pavasara tuvošanos. Vīrieti saista visi lauksaimniecības darbi tāpēc ar prieku gaida pirmo pavasari Cerību mājā. Tad varēs sēt, stādīt, ravēt un priecāties par veiktā darba rezultātu. Īpaši rudenī, kad laiks konservēšanas darbiem un dārzeņu noglabāšanai pagrabā. Andra relaksācijas laiks ir pabūt pie dabas un klusumā lasīt Bībeli. Nekad viņš neatteiktos no garšīga rosola. Viņa vienīgais domu ceļojums ir uz bērnības mājām, kuras ļoti pietrūkst. Domājot par pašu svarīgāko savā dzīvē, min sirsnību, atbildību un veselību.


04.03.2021.

You have successfully subscribed!