Imants!

Imantam 3. martā būs Dzimšanas diena. Tā būs viņa pirmā Dzimšanas diena, ko svinēs “Cerību mājā”. Mēneša gaviļniekiem ir svētku launags un apsveikumi un to viņš ar prieku gaida. Kā arī tikšanos ar mammu, kas šobrīd ir ierobežota. Labprāt viņš stāsta par savu jaunāko brāli, kuru sen nav redzējis un kā abi kopā gāja makšķerēt un sēņot. “Cerību mājā” Imants jūtas ļoti labi, salīdzinājumā ar pansionātu, kur bija saskarsme ar ļoti daudziem līdzcilvēkiem, kā rezultātā viņam trūka savas “dzīves telpas”. Ik pa laikam, viņš izsaka cerīgu jautājumu - Vai varēs būt ilgāk “Cerību mājā”, kā nolikts. Kā ik vienam, arī Imantam ir svarīga drošības sajūta šodien un rīt!
Lai ik viens justos noderīgs un attīstītu sociālās un sadzīviskās prasmes, ‘’Cerību mājā” katram ir savi pienākumi. Šodien ir Imanta diena, kad viņš ir dežurants virtuvē. Tātad, palīdzēt gatavot maltīti, nokopt galdu, traukus un sakopt grīdu. Prieks ir arī vasarā, kad visi dodas pie dabas, jo “Cerību mājā” ir skaistas siltumnīcas par kurām ir jāgādā.  Tajā visi var darboties. Laistīt tomātus, ravēt, sēt. Imants labprāt sagatavo zemi pavasara sējai, uzrokot. Tiks sēta paprika, ķirbji, kabači, pupiņas, garšaugi. Tad rudenī kopīgi sagatavoti ziemas krājumi.
Katru darba dienu Imants ir dienas centrā un viņa pirmās atmiņas ir par darbu austuves darbnīcā. Tomēr darbs pie auduma sagatavju griešanas paklājiem, viņam neizdevās. Izmēģinātas arī prasmes sveču darbnīcā, bet tomēr, vislabāk sokas darbs ar mālu- keramikas nodaļā. Tapušas daudz māla bļodiņas - dažāda dizaina un lieluma un šīs prasmes nav vairs svešas. Par prieku mammai pagājušos Ziemassvētkos izgatavoja svečturi un čiekuru dekoru. Imantu kolēģi raksturo kā klusu, un centīgu cilvēku, ar labu sirdi.
Vakaros, pēc vakariņu maltītes katrs var nodoties savām interesēm. Imantam tās ir galda spēles, ar draugu Māri vai turpina lasīt Džojas Ādamsones grāmatu „Dzimusi brīvībai”. Grāmata ir ļoti saistoša ar labiem aprakstiem par lauvu paradumiem un Āfrikas dabu. Imantam dzīvnieki sagādā prieku. Mēdz arī lasīt Bībeli. Reizi nedēļā Imants un pārējie mājinieki ieklausās garīgos vārdos, ko pauž Mārtiņš, kas studē teoloģijas mācību. Ir arī sapņi- aizbraukt uz Santjago, kur dzīvo radinieki. Bet visvairāk viņš vēlas sakārtot savu iekšējo pasauli. Visiem novēl - būt kopā ar savu ģimeni.


11.02.2021.

You have successfully subscribed!