Kristaps!

Kristaps ir precīzs un regulārs dienas centra apmeklētājs! Kā pats saka, ka: “Nāku kā uz darbu, kavēt nevar, bet grūti no rītiem pamosties”. Tāpēc Kristaps ievēro dienas kārtību un laikus dodas vakarā gulēt. Viņš dzīvo gādīgā ģimenē ar mammu, tēti, un divām māsām. Ar Kristapu mēs sākam sarunu, kad viņš ir ievietojis ausīs dzirdes aparātu. Viņš nemīl lielu skaļumu, jo tad mēdz sāpēt galva. Ar veselību ir apradis un ļoti smaida, kā arī labprāt par sevi stāsta.
Dienas centrā ir lieliski iejuties un ar visiem ir draudzīgi noskaņots. Kolēģi un skolotāji viņu raksturo kā draudzīgu, kārtīgu, kas savu vietu sakārtos. Kristaps māk arī uzkopt telpu, pēc darba un pamācīt citus, ja to neprot. Sākotnēji viņš mēģināja darbus veikt aušanas darbnīcā, bet rezultāts neizdevās kā cerēts. Arī sveču darbnīcā nebija gandarījuma paveikatajam. Bet, keramikas nodaļas darbi, Kristapam padevās vislabāk. Izveidoja daudz bļodiņu un skaistus šķīvjus kuru virspuse ir dekorēta ar flīžu gabaliņiem. Pēc kādas nedēļas, kad šķīvis ir bijis keramikas krāsnī, apžuvis, lakots un atkal bijis “ceptuvē”, tas ir gatavs! Šķīvji ir redzami pievienotajos foto, uz kā var novietot uzkodas. Šobrīd Kristaps mācās šuvot māla podus, ir ļoti rūpīgs, kā jau esot “darbā”.  Tā, kā tuvojas Valentīndiena, tad dienas centrā ir izveidots Valentīndienas pasts, kur katrs var iemest savu sagatavoto vēstuli, vai zīmējumu. Arī Kristaps domā par vēstules sacerēšanu, jo meitenes viņam patīk! Bet tikai tās, kurām ir gari sievišķīgi mati un ar moderns ģērbšanās stils. Kristapam patīk rokassprādzes un vienu tādu viņam uzdāvināja tētis. Kopā ar tēti viņš piedalās gaisa balofu festivālos, kur palīdz turēt gaisa balona virvi. Labprāt , ja iespējams, arī lido gaisa balonā, bet ar lidmašīnu neesot lidojis, jo baidās.
Brīvajā laikā viņš ir lielisks peldētājs, tik šobrīd tas nav iespējams. Skolas laikā ieguva 3. vietu peldēšanas sacensībās. Ir mācījies apgūt Teikvondo korejiešu cīņas mākslu. Kristapam ļoti garšo makaroni ar sieru, bet noteikti atteiksies no zivīm un sēnēm. Mammas ēdieni viņam ļoti garšo. Ar ģimeni ir bijis Stokholmā, kur apmeklēja zooloģisko dārzu. Ļoti patika tur esošās lamas. Bet, kad pienāk garie ziemas vakari, visa ģimene ir mājās labprāt mēdz spēlēt galda spēles. “Solo”, vai kāršu spēli “Koferi”. Zaudētājs iet tīrīt sniegu pagalmā, par ko Kristaps nemaz nav bēdīgs!  Kristapu saista visi vīrišķīgie darbi, izņemot makšķerēšanu un sēņošanu.


04.02.2021.

You have successfully subscribed!