Kristiāna!

Kristiāna apmeklē Biedrības “Cerību spārni” pakalpojumus jau vairākus gadus un arī izmanto “Cerību mājas” pakalpojumus. Kristiānai tiek sniegts atbalsts prasmju un iemaņu attīstīšanā, aprūpē, kā arī iekļaušanās sociālajā vidē. Palīdz viņai apgūt sadzīviskās prasmes un iemaņas, kā arī veikt mājas darbus un sakopt pagalmu. Šobrīd ir aktuāla lapu grābšana un likšana maisos. Pēc savām spējām jāprot sakopt arī savu istabu. Šeit viņas sarunu draugs ir Rūdolfs.

Biedrības dienas centru Kristiāna apmeklē no 14 gadiem. Te viņa aktīvi darbojas visdažādākos nodarbību procesos! Lauž sveču gabaliņus un kārto traukos un šobrīd tās ir baltas sveces. Viņa labprāt griež gabaliņos ziepju masu, no kuras veidos dažādu sastāvu, aromātu ziepes. Lai nebūtu vienveidīgas nodarbošanās viņa tin arī auduma kamoliņus, ko izmanto audēji paklājiem. Mainot nodarbes nepieciešams laiks, lai spētu pievērsties nākamam darbam. Ļoti svarīgi, lai Kristiāna justos droši un ir zināms stabils dienas grafiks, kurā viņa jūtas pārliecināta par gaidāmiem notikumiem.
Radošajā nodarbībā Kristiāna dzied un dejo kopā ar saviem draugiem. Viņas lielākais atbalsts ir Vladislavs, ar kuru kopā dodās garākos pārbraucienos ar dienas centru. Nesen bija “Dabas parkā Tērvete”🌲☘️. Šī pastaiga viņai ļoti patika. Kristiānu ļoti sajūsmina dzīvnieku terapija. Vakaros viņa vēro televizora pārraides un lieliski pārzin sportistu vārdus un uzvārdus. Dienas centrā viņa zin katram vārdu un to ilgi atcerēsies. Vienmēr laipni sasveicinās un atsveicinās. ✋Viņa maz sarunājas, bet stāsta par to, kas viņai patīk. Viņa bieži zīmē putnus 🦅un lasa žurnālus vai ceļojuma bukletus. Lēni un rūpīgi visu izzinās. Priecāsies, ja citiem patiks viņas izveidotie darbiņi. ❣️

You have successfully subscribed!