Līga!

Līga ir iepriekš sagatavojusies sarunai un viņai noteikti ir ko teikt! Par to liecina viņas pārliecība, optimisms un skaidra savas nostājas paušana!
“Mana invaliditāte ir kopš dzimšanas, bet nekad neesmu jutusi to, ka šis fakts manu dzīvi ir īpaši ietekmējis, jo svarīga ir mana attieksme pret sevi, ne tas cik citi pret Tevi ir iecietīgi vai žēlīgi… Mainīt mēs varam vienīgi sevi!”, saka Līga.
Trešdaļas dzīves Līgai ir pagājis biedrībā “Cerību spārni”. Sākumā darbs bija grāmatvedības un lietvedības jomā, bet acis vairs neļauj šo darbu darīt. Šobrīd Līga veic pārdevējas pienākumus, kas viņai lieliski izdodas. Viņa zina par katru lietu, kas ir kioskā un var pastāstīt pircējiem par produkciju un sociālo uzņēmējdarbību. “Esmu novērojusi, ka cilvēki ļoti vēlas aprunāties ar svešiniekiem un man komunikācija ir ļoti svarīga!”, pauž Līga. “Kad pienāca laiks bērniem doties uz pirmskolas izglītības iestādi, es pieņēmu lēmumu iesniegt dokumentus invaliditātes grupas noformēšanai. Tad sastapos ar daudz, manuprāt, liekiem jautājumiem, kā : “kāpēc Jums viena kāja un roka ir atšķirīga garuma? ” , “kāpēc Jums tas vajadzīgs?” Dievs ir man ņēmis veselību, bet devis ļoti daudz dvēseles spēka un lielisku raksturu, spēt pašai savu garīgo pasauli sakārtot!”, stāsta Līga.
“Esmu dzimusi Siguldā un arī savu vīru satiku šeit- Siguldas pilsdrupu ballē. Vēlētos, lai Siguldas pilsdrupas vairāk pulcētu jauniešus un tur būtu vairāk bezmaksas pasākumu. Esmu mamma diviem bērniem un diviem mazbērniem. Jaunākam mazbērnam tūlīt būs “dārziņa” izlaidums. Kopā ar mazbērniem mēs spēlējamies, mācamies lasīt. Mazbērni mani sauc par kundzi, nevis vecmammu. Gaidītākie un sirsnīgākie svētki manā ģimenē ir Ziemassvētki un Līgo vakars”, saka Līga.
“Nav tāda vārda “grūti”. Grūti ir tad, kad Tev jālūdz sevi pabarot, apkopt. Ja būtu šo vārdu paudusi, tad nepieceltos ne pirmo reizi, ne otro, ne trešo reizi, lai ietu! Pirms astoņpadsmit gadiem noliku eksāmenu B kategorijas autovadītāja apliecības iegūšanai. Tas ir bijis viens no dzīves pārbaudījumiem- izturībā, pacietībā un finansēs. Man veicās ar pacietīgu un kompetentu instruktoru, kas apmācīja mani braukšanas prasmēs. Auto ir manas kājas, rokas- viss! Gribas vienkārši dzīvot, bet ne cīnīties un pierādīt, ka arī es ESMU!”, pauž savu domu Līga!


27.05.2021

You have successfully subscribed!