Madara!

Biedrībā “Cerību spārni” Madara ir viena no radošām personībām. Pēc studiju pabeigšanas Rīgas Tehniskā universitātē, apgūstot materiālu tehnoloģiju un dizaina programmu, dabiski bija turpināt darba gaitas šajā nozarē, jo Madaras darbs ir arī hobijs!
“Bieži tā nav, ka esam tur, kur mums vislabāk patīk būt. Eva uzrunāja mani pasniegt nodarbības jauniešiem - biedrības dienas centrā un esmu priecīga, ka varu jauniešiem nodot savas prasmes un arī apgūt jaunas zināšanas no kolēģiem”, tā stāsta Madara. “Sākumā veidoju maketus krūzītēm. Krūzītes ar savu īpašo dizainu var pie mums pasūtīt. Kādam tas ir mīļākais kaķis vai suns, citam ģimenes foto, ko izvēlas savai īpašai krūzītei. Šobrīd mums ir krūzītes māmiņām, vecmammām. Tad mums top ādas auskari un arī puiši cītīgi iesaistās procesā. Tieši puiši ir tie, kas visvairāk arī keramikas nodaļā darbojas ar māla izstrādājumu izgatavošanu un apdarina podus flīžu mozaīkas tehnikā. Meitenes dod priekšroku pērļošanas nodarbībām. Kopā veidojam mūsu produktu dizainu, kas priecē gan mūs, gan Jūs. Pasniedzu nodarbības arī zīda lakatu apgleznošanā. Jānim padodas zīmējumi kurus izmantojam lakatu dizana veidošanā, kā arī apsveikuma pastkaršu izgatavošanā. Katram jaunietim tiek izvēlēts tāds darbs, kas vislabāk padodas un patīk”, tā saka Madara.
“No rītiem dienu sākam pozitīvi, aprunājoties, kas jauns ir noticis katra dzīvē. Arī joki ir ļoti svarīgi mūsu darbnīcā. Cenšamies viens otru uzmundrināt un atbalstīt atgādinot pašiem sev par tām lietām, par ko esam pateicīgi un vēršot uzmanību uz pozitīto. Vērojot jauniešus darba procesā, ir liels prieks redzēt izaugsmi. Ne tikai darbos ko veidojam, bet arī attiecībās ir jābūt kreatīvam. Viennozīmīgi man ir saprotošākie, atbalstošākie kolēģi uz kuriem es varu paļauties darbā“, tā saka Madara.
Brīvo laiku Madara izmanto radošām aktivitātēm piedaloties dažādos kursos vai meistarklasēs. “Pēdējās zināšanas apguvu floristikas pamatos. Šīs zināšanas man lieti noderēja Adventa laikā, kad tapa vainagi un citi svētku rotājumi Ziemassvētkiem. Kopā ar dienas centra jauniešiem un pieaugušajiem radoši meklējam jaunas inovācijas un izpildījumu, lai darbi priecētu ne tikai mūs, bet arī Jūs! Ar ģimeni labprāt dodos garās pastaigās pie dabas un gaidu iespēju atkal apmeklēt teātra izrādes un citus kultūras pasākumus”, pauž Madara.


2021.05.06.

You have successfully subscribed!