Renāte!

8 gadi ir Renātes veltītais laiks aušanas arodā no pirmsākuma Skolas ielā, kur atradās biedrība “Cerību spārni’! Ar cieņu raugoties uz meistari, rodas apbrīna par viņas lielo pacietību un interesi jauno audēju apmācībā. Prasmes viņa apguva pašmācības ceļā pie dažādiem meistariem-Tauras lietišķās mākslas studijā “Sigulda”.
Dienas centrā, kas toreiz 2013.gadā vēl veidojās bija pirmās aušanas stelles, kuras Renāte pieteicās salikt to patiesībā neprotot. Pēc redzes atmiņas. Un izdevās! Tajā laikā viņa bija kā brīvprātīgais darbinieks, kas pirmos pamatus aušanā mācīja Signei un Patrīcijai. Ļoti lielu atzinību Renāte velta Druvja centībai, jo viņš lieliski prot veikt darbu. Bet Vladislavs prasmīgi sagatavo strēmeles, kas ir viņa galvenais pienākums.
“Katram audējam tiek veltīta uzmanība un liela pacietība, jo zināšanas jānostiprina atkārtoti, lai būtu rezultāts. Mācu arī darba disciplīnu, pacietību un atbildību. Pirms sēsties pie aušanas stellēm sākumā ir jāapgūst strēmeļu griešanas tehnika. Tikai pēc tam, kad prasmes ir apgūtas var mācīties aust. Dienas beigās katrs pratīs pateikt “paldies” un “uzredzēšanos!”: tā saka Renāte.
Šobrīd ir 5 stelles kurās vienmēr kāds darbojas paklāja tapšanā. Renātes sapnis ir futbola komandas T kreklu ziedojums, jo tad paklājam būtu viendabīgs krāsu materiāls. Ikdienā ir prasmīgi jākombinē materiālu un krāsu salikums, kas ir būtiski, lai paklājs nemainītu formu un gaumīgi izskatītos. Labākā relaksācija pirms miega Renātei būs Austrālijas detektīva ”Miss Fišere izmeklē” seriāla noskatīšanās. Tur rodas iedvesma krāšņajos tērpos, kurpēs un sievietes šarmā. Arī seriāls par “Šerloka Holmsa un Doktora Vatsona” piedzīvojumiem ir viņas topā!
“Ir gandarījums, kad dienas beigās Tu redzi, ka “manējie” ir iemācījušies aušanas prasmes. Bet Andris prasa “vai es šodien labi strādāju”? Un katram vajag to mīļumu un uzmanību veltīt”- tā Renāte pauž domu.


2021.04.29

You have successfully subscribed!