Sanita!

Sanita!

Jau aptuveni gadu Sanita apmeklē dienas centru “Cerību spārnos” un saka, ka viņas sapnis, kopš skolas gaitām, bija iemācīties aušanas prasmes! Un tas piepildījās! Atbalstu piedāvāja sociālais dienests un Sanita piekrita šim piedāvājumam. Ikdienā viņa dodas no Krimuldas puses un ceļas agri, lai laicīgi būtu dienas centrā.
Garlaicības un vienveidības dienas centrā nav, jo iespējas iemācīties dažādus darbiņus ir gana plašas. Sākumā Sanita kārtoja sveču gabaliņus traukos, kur daudz labu prasmju guva no pasniedzējas Ivonnas. Sveču izgatavošanas prasmes, Sanita parādīja arī mājiniekiem - mammai, tētim, brālim izgatavoju savu sveci mājās. Vēlāk izmēģināja prasmes keramikas nodaļā veidojot bļodiņu. Iemācījās arī dekupāžas tehniku - dāvanu kastīšu apdarē. Šobrīd ar prieku stāsta, kā pasniedzēja Renāte viņu atbalsta paklāja aušanas procesā. Svarīgi esot, lai diegi neplīst un saprast krāsu paletes salikumus, lai krāsas savā starpā labi izskatītos. Šobrīd Sanita auž paklāju ar divu krāsu salikumu, bet vēlāk, kad prasmes būs nostiprinājušās, izvēlēsies vairāk krāsu. Sievietei lieliski padodas kamolu tīšana, kas jāsatin pietiekami cieši, lai varētu izmantot tos aušanā. Darba beigās katram sava darba vieta ir jāsakopj. Viņa ar prieku stāsta par saviem draugiem, kas iegūti dienas centrā un neseno ekskursiju Siguldas pils parkā.
Atnākot pavasarim Sanita ar ģimeni rosās mazdārziņā. Tiek sagatavota zeme sējas un stādu darbiem, lai izaugtu rudenī dārzeņu raža, kas priecē! Iecienīta ģimenē ir “Vīriešu zaptes” vārīšana bet mīļākais ēdiens ir kartupeļu pankūkas, biešu zupa. Priecīgākie pavasara svētki Sanitas ģimenē ir Lieldienas, tāpēc sīpolu mizas olu krāsošanas aktivitātēm ir laicīgi sakrātas! 
Garajos ziemas vakaros viņa tamborēja cepuri un labprāt noskatās kādu dokumentālo filmu. Kad būs iespējams, noteikti apmeklēs Krimuldas peldbaseinu, kas ir viņas mazais prieka brīdis! Tādu mazo prieka brīžu, viņai ir daudz, tik jāprot tos saskatīt!


2021.04.01.

Atpakaļ uz emuāru